Portakallı Çatlak Kurabiye
Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 portakal kabuğu rendelenmiş
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un ( tekrar de denetimli koyun )
Üzeri için;
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
- Her yerine gelecek biçimde pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Tepsimiz dolduktan sonra kurabiyelerimizi tekrar pudra şekerine bulayalım tıpkı süreci iki kez yapmış oluyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika denetimli pişiriyoruz. Afiyet olsun🥰.
Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










