Portakallı Çatlak Kurabiye

Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- Çeyrek çay bardağı portakal suyu
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı zerdeçal (şart değil)
Bulamak için;
- Bolca pudra şekeri
Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri 4-5 dk güzelce çırpalım sıvı yağ ve portakal suyunu ekleyip tekrar çırpalım. Daha sonra portakal kabuğu, rendesi, zerdeçal, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim spatula ile karıştıralım.
- Son olarak yavaş yavaş unu ekleyip spatula ile karıştırmaya devam edelim. Ele yapışan bir hamur olacak üzerini streç sinema ile kapatıp, en az 1 saat buzdolabında bekletelim. (ben akşamdan yaptım buzdolabına koydum sabah form verdim)
- Buzdolabından çıkarıp ceviz büyüklüğünde modüller koparalım çokça pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 15 dk pişirelim. Bu süreyi aşmasın. Fırından çıkınca yumuşak olacaktır soğuyana kadar dokunmayalım soğuduktan sonra kurabiyelerimiz hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋
Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













