Portakallı Bademli Kek
Portakallı Bademli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 200 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 150 gr toz şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 tutam tuz
- 4 adet yumurta (m büyüklüğünde)
- 150 gr un (type 405)
- 200 gr badem
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için;
- 150 gram bitter-sütlü karışık çikolata
- Badem kığı (opsiyonel)
Portakallı Bademli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırını 180 derecede (fanlı fırın: 160 derece) evvelden ısıtın.
- 25 cm çapındaki kek kalıbınızı yağlayın (kek kalıbımın tam ölçüsü: 26. 2 x 12 x 7. 8 cm)
- Kek hamuru için; tereyağı, şeker, şekerli vanilin, portakal kabuğu rendesi ve tuzu bir karıştırma kabına koyup mikserin en yüksek evresinde yaklaşık 2 dakika, kabarana ve beyazlaşana kadar çırpın.
- Yumurtaları birer birer ekleyip yüksek dönemde karıştırmaya devam edin.
- Unu, bademi ve kabartma tozunu karıştırıp hamura ekleyin ve çırpın (bu evrede bademleriniz şayet bütünse un ile birlikte mutfak robotunda bademlerinizi unla bütünlesip toz olana kadar çektirin)
- Kek hamurunu yağladığınız kek kalıbına dökün, üzerini düzeltin ve evvelce ısıtılmış fırının alt-üst ayar kısmında yaklaşık 50 dakika pişirin (bu basamakta denetimli olun)
- Pişirme mühleti dolduktan sonra kekin ortasına kürdan batırarak pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz. Şayet kürdana hala yapışan hamur varsa, pişirme müddetini yaklaşık 5 dakika kadar uzatın ve tekrar test edin.
- Daha sonra kekinizi bir servis tabağına alıp 2 saat soğumaya bırakın.
- Üzeri için; ♡benmari yolu erittiğiniz çikolatayı 10 dk bekletip kekinize dökün.
- Çikolata donmadan kırılmış badem ile yahut dilediğinizce süsleyin. ♡Afiyet olsun♡
Portakallı Bademli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










