Portakallı Bademli Kek

Portakallı Bademli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta ( m )
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı portakal suyu
- 2 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı badem
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2.5 su bardağı elenmiş un
Portakallı Bademli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kasenin içene yumurta ve toz şekeri vanilya ve portakal kabuğu rendesi ek ederek birlikte 3 dakika çırpalım .
- Ardından üzerine sıvı yağ ,süt ,portakal suyu ek ederek birlikte yavaşça çırpalım.
- Ardından nişasta ve denetimli olarak unu kabartma tozu ek ederek birlikte yavaşça tekrardan çırpın.
- En son bademleri ek ederek birlikte yavaşça tekrardan karıştırıp hazırlanan kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış alt üst fansız ayarda keki denetimli olarak pişirin ,pişen kek ılık hale gelince kek kalıbından çıkartıp servis tabağına bırakın afiyet olsun 🙏🌼.
Portakallı Bademli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



