Portakallı Bademli Kek

Portakallı Bademli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta ( m )
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı badem
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2.5 su bardağı elenmiş un

Portakallı Bademli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kasenin içene yumurta ve toz şekeri vanilya ve portakal kabuğu rendesi ek ederek birlikte 3 dakika çırpalım .
  2. Ardından üzerine sıvı yağ ,süt ,portakal suyu ek ederek birlikte yavaşça çırpalım.
  3. Ardından nişasta ve denetimli olarak unu kabartma tozu ek ederek birlikte yavaşça tekrardan çırpın.
  4. En son bademleri ek ederek birlikte yavaşça tekrardan karıştırıp hazırlanan kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökün.
  5. Önceden ısıtılmış alt üst fansız ayarda keki denetimli olarak pişirin ,pişen kek ılık hale gelince kek kalıbından çıkartıp servis tabağına bırakın afiyet olsun 🙏🌼.

Portakallı Bademli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Revani Tatlısı
Şehriye Salatası
Tahinli Ve Pekmezli Kek
Nohutlu Şehriyeli Bulgur Pilavı
Körili Kremalı Makarna (2 Kişilik)
Lahana Turşusu
Hdabla | © 2025 |