Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği

Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk kereviz
  • 1 adet orta uzunluk ayva
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil köy biber
  • 1 çay kaşığı tuz tozşeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 1 türk kahve fincanı taze sıkılmış portakalın suyu
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su

Kereviz bekletmek için;

  • 1 adet limonun suyu

Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı koyalım bir dk kavuralım kabuğu soyduğumuz iri küp doğradığımız havuçları ek edelim, karıştıralım.
  2. Çekirdeği çıkarıp iri doğradığımız biberleri koyalım kerevizi ayvayı soyalım, iri küp doğrayalım 5 dk limonlu suda bekletelim yıkayıp, süzgüye alalım, tencereye ek edelim tuz, baharatı serpelim karıştıralım kısık ateşte 10 dk bu biçimde pişirelim.
  3. Sonra sıcak suyu dökelim fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 45-50 dk denetim ederek pişirelim.
  4. En son tencereye portakal suyunu gezdirerek dökelim kapağını kapatalım. Afiyet olsun.

Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi
Revani Tarifi
Milföyden 1 Tepsi Börek
Eşimle İftar
Tek Hamurdan 6 Çeşit Kurabiye
Mantar Çorba
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet