Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği

Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk kereviz
- 1 adet orta uzunluk ayva
- 1 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 adet yeşil köy biber
- 1 çay kaşığı tuz tozşeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 türk kahve fincanı taze sıkılmış portakalın suyu
- 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
Kereviz bekletmek için;
- 1 adet limonun suyu
Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı koyalım bir dk kavuralım kabuğu soyduğumuz iri küp doğradığımız havuçları ek edelim, karıştıralım.
- Çekirdeği çıkarıp iri doğradığımız biberleri koyalım kerevizi ayvayı soyalım, iri küp doğrayalım 5 dk limonlu suda bekletelim yıkayıp, süzgüye alalım, tencereye ek edelim tuz, baharatı serpelim karıştıralım kısık ateşte 10 dk bu biçimde pişirelim.
- Sonra sıcak suyu dökelim fokurdayınca ocağın altını kısalım kısık ateşte 45-50 dk denetim ederek pişirelim.
- En son tencereye portakal suyunu gezdirerek dökelim kapağını kapatalım. Afiyet olsun.
Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

