Portakallı Anne Keki

Portakallı Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml bardak)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet portakal suyu + kabuğunun rendesi
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk karbonat (5 gr) (olmazsa olmaz :))
  • 2,5 – 3 su bardağı un

Üzeri için;

  • Bol ceviz
  • Susam

Portakallı Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpın. (en az 10 dk)
  2. Sıvıyağ,süt , portakal suyu ve kabuğunu ekleyip çırpın.
  3. Un, kabartma tozu ,vanilya ve karbonatı ekleyin.
  4. Un denetimli eklenmeli, 2,5 bardaktan sonra denetimli bir halde 3 e tamamlayın.
  5. Fırın kabını yağlayın.
  6. Kek harcını dökün.
  7. Ceviz ve susam serpin.
  8. 180 derecede 25-30 dk pişirin.
  9. Dilediğiniz üzere servis yapın.

Portakallı Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beğendili Sarımsak Soslu Köfte
Borcam Pastası
Tam Kıvamında Şekerpare
Arapların Helva Tarifi (Lezzeti Harika)
Maraş Usulü Sömelek Köfte
Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet