Portakallı Anne Keki

Portakallı Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml bardak)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet portakal suyu + kabuğunun rendesi
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 pk karbonat (5 gr) (olmazsa olmaz :))
- 2,5 – 3 su bardağı un
Üzeri için;
- Bol ceviz
- Susam
Portakallı Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpın. (en az 10 dk)
- Sıvıyağ,süt , portakal suyu ve kabuğunu ekleyip çırpın.
- Un, kabartma tozu ,vanilya ve karbonatı ekleyin.
- Un denetimli eklenmeli, 2,5 bardaktan sonra denetimli bir halde 3 e tamamlayın.
- Fırın kabını yağlayın.
- Kek harcını dökün.
- Ceviz ve susam serpin.
- 180 derecede 25-30 dk pişirin.
- Dilediğiniz üzere servis yapın.
Portakallı Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










