Portakal Soslu Ve Kakaolu Kurabiye
Portakal Soslu Ve Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu
- Yarım portakalın suyu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı labne
- Yarım portakalın suyu
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) pudra şekeri
Kakaolu kurabiye için;
- Ganaj yada çikolatalı sos
Portakal Soslu Ve Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, pudra şekeri, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu yoğuralım.
- Ele yapışan kıvamda bir hamur olacak formda un ekleyelim ve hamuru 2 ye bölelim. Hamurun birine kakao öbür kaptaki hamura portakal suyu ekleyelim. Her iki hamurda kıvam alana kadar yavaş yavaş un eği yapalım.
- Ceviz büyüklüğünde koparıp, yuvarlak biçim verelim. Fotoğraftaki üzere bıçakla hal verelim.
- Önceden ısıtılmış fırında en fazla 15 dakika pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkan kurabiyelere soslarımızı çay kaşığı yardımıyla üzerlerine dökelim. Afiyet olsun💐
Portakal Soslu Ve Kakaolu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














