Portakal Soslu Ve Kakaolu Kurabiye

Portakal Soslu Ve Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu
  • Yarım portakalın suyu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı labne
  • Yarım portakalın suyu
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) pudra şekeri

Kakaolu kurabiye için;

  • Ganaj yada çikolatalı sos

Portakal Soslu Ve Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı, pudra şekeri, yumurta, vanilya ve kabartma tozunu yoğuralım.
  2. Ele yapışan kıvamda bir hamur olacak formda un ekleyelim ve hamuru 2 ye bölelim. Hamurun birine kakao öbür kaptaki hamura portakal suyu ekleyelim. Her iki hamurda kıvam alana kadar yavaş yavaş un eği yapalım.
  3. Ceviz büyüklüğünde koparıp, yuvarlak biçim verelim. Fotoğraftaki üzere bıçakla hal verelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında en fazla 15 dakika pişirelim.
  5. İlk sıcaklığı çıkan kurabiyelere soslarımızı çay kaşığı yardımıyla üzerlerine dökelim. Afiyet olsun💐

Portakal Soslu Ve Kakaolu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Oturtma (Patatesi Kızartmıyoruz Çok Pratik)
Labneli Bisküvi Pastası
Peynirli Poğaça (Videolu)
Dubai Tatlısı
Elmalı Havuçlu Muhallebi (6+ Ay)
Limonata
Hdabla | © 2025 |