Portakal Soslu Tart Kek
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu kurusu
- 2,5 çay bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1 çay bardağı portakal suyu
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 1 buçuk su bardağı portakal suyu
- 1 buçuk yemek kaşığı nişasta (silme)
- 1 yemek kaşığı şeker (portakal ekşi ise 2 kaşık)
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için yumurta ve şekeri çırpalım ve sırasıyla öteki gereçleri ekleyip hamurumuzu hazırlayalım.
- Margarinle yağladığımız tart kalıbına hamuru dökelim 160 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika denetimli olarak pişirelim.
- Pişen kek ılıdıktan sonra üzerine kaşık yardımı ile portakal suyunu gezdirelim. Bilhassa kenarlara.
- Muhallebisi için tereyağ ve vanilya hariç öbür materyalleri tencereye alıp daima karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
- Ocağın altını kapatıp tereyağ ve vanilyasını ekleyip karıştıralım düzgünce. Portakal suyunu çeken kekin üzerine ılıyan kremamızı döküp eşit halde yayalım.
- Portakal sosunu yapmak için, portakal suyunu, şekeri ve nişastası küçük sos tenceremize alıp düzgünce karıştırdıktan sonra ocağın altını açalım. (nişasta topaklanmasın) kıvam alan sosu kenara soğumaya alalım.
- Bu sırada muhallebi döktüğümüz keki buzdolabına alalım üzeri soğursa, portakal sosu ile muhallebi birbirine geçmez ve dilimlerken hoş bir manzara elde etmiş olursunuz.
- Soğuyan sosu da en üste eşit formda yayalım ve üzerini dilediğimiz üzere süsleyelim. (bir gece dolapta bekletip servis.
Portakal Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









