Portakal Soslu Tart Kek

Portakal Soslu Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu kurusu
  • 2,5 çay bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı portakal suyu

Muhallebisi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 1 buçuk su bardağı portakal suyu
  • 1 buçuk yemek kaşığı nişasta (silme)
  • 1 yemek kaşığı şeker (portakal ekşi ise 2 kaşık)

Portakal Soslu Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için yumurta ve şekeri çırpalım ve sırasıyla öteki gereçleri ekleyip hamurumuzu hazırlayalım.
  2. Margarinle yağladığımız tart kalıbına hamuru dökelim 160 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika denetimli olarak pişirelim.
  3. Pişen kek ılıdıktan sonra üzerine kaşık yardımı ile portakal suyunu gezdirelim. Bilhassa kenarlara.
  4. Muhallebisi için tereyağ ve vanilya hariç öbür materyalleri tencereye alıp daima karıştırarak göz göz olana kadar pişirelim.
  5. Ocağın altını kapatıp tereyağ ve vanilyasını ekleyip karıştıralım düzgünce. Portakal suyunu çeken kekin üzerine ılıyan kremamızı döküp eşit halde yayalım.
  6. Portakal sosunu yapmak için, portakal suyunu, şekeri ve nişastası küçük sos tenceremize alıp düzgünce karıştırdıktan sonra ocağın altını açalım. (nişasta topaklanmasın) kıvam alan sosu kenara soğumaya alalım.
  7. Bu sırada muhallebi döktüğümüz keki buzdolabına alalım üzeri soğursa, portakal sosu ile muhallebi birbirine geçmez ve dilimlerken hoş bir manzara elde etmiş olursunuz.
  8. Soğuyan sosu da en üste eşit formda yayalım ve üzerini dilediğimiz üzere süsleyelim. (bir gece dolapta bekletip servis.

Portakal Soslu Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Hamburger (Whopper)
Velibaht (Belbağı)
Tavuk Ciğeri Tarifi
Acı Soslu Kanat
Pankek
Hdabla | © 2025 |