Portakal Soslu Kek
Portakal Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Rendelenmiş portakal kabukları
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
Sosu için;
- 3 su bardağı portakal suyu (8 portakal çıktı bende)
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
Portakal Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için; Şeker ve yumurtayı derin kapta karıştırıyoruz.
- Yağ ve yoğurdu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- Sos için yaptığımız portakalın kabuklarını rendeleyip koyuyoruz.Güzelce çırpıyoruz.
- Unu ve vanilyayı da ek edip yeterlice katıştırıyoruz.
- En son kabartma tozunu da ek edip çırpıyoruz ve yağladığımız borcama koyuyoruz.175° fırında pişiriyoruz.
- Pişen keki çıkarıp birinci sıcaklığı geçince süt ile ıslatıyoruz.
- Muhallebisi için;Bütün materyalleri koyup karıştırıyoruz.
- Kıvamını alana kadar karıştırıyoruz kıvamını da alınca altını kapatıyoruz.
- Kekimiz ılıyınca muhallebiyi üzerine döküyoruz.Soğumaya alıyoruz.
- Soğuyunca sosu yapmaya başlıyoruz.
- Bir tava ya bütün gereçleri koyup karıştırıyoruz.
- Kıvamını alınca muhallebinin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
- Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Portakal Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







