Portakal Soslu Kek

Portakal Soslu Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Rendelenmiş portakal kabukları

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta

Sosu için;

  • 3 su bardağı portakal suyu (8 portakal çıktı bende)
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker

Portakal Soslu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için; Şeker ve yumurtayı derin kapta karıştırıyoruz.
  2. Yağ ve yoğurdu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Sos için yaptığımız portakalın kabuklarını rendeleyip koyuyoruz.Güzelce çırpıyoruz.
  4. Unu ve vanilyayı da ek edip yeterlice katıştırıyoruz.
  5. En son kabartma tozunu da ek edip çırpıyoruz ve yağladığımız borcama koyuyoruz.175° fırında pişiriyoruz.
  6. Pişen keki çıkarıp birinci sıcaklığı geçince süt ile ıslatıyoruz.
  7. Muhallebisi için;Bütün materyalleri koyup karıştırıyoruz.
  8. Kıvamını alana kadar karıştırıyoruz kıvamını da alınca altını kapatıyoruz.
  9. Kekimiz ılıyınca muhallebiyi üzerine döküyoruz.Soğumaya alıyoruz.
  10. Soğuyunca sosu yapmaya başlıyoruz.
  11. Bir tava ya bütün gereçleri koyup karıştırıyoruz.
  12. Kıvamını alınca muhallebinin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.
  13. Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Portakal Soslu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Kavanoz Mama 5+
Diyarbakır Usulü Kuzu Kaburga Dolması
Mayasız Pamuk Poğaça (Çok Pratik)
Sadece Üç Malzemeyle Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi (Videolu)
Bağırsak Çalıştıran Kayısılı Ara Öğün
Çikolatalı Truflar
Hdabla | © 2025 |