Portakal Kokulu Pankek

Portakal Kokulu Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Portakal Kokulu Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
- Süt ve portakal suyunu ek edelim.
- Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım, az yağlanmış ve evvelden ısıtılmış yapışmaz tavada pişirelim.
Notlar:
* Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz daha koyu olacak.
* Kıvamı gereğince koyu olmazsa ve tavaya dökünce süratle yayılırsa pankekiniz ince olur.
* Tavaya döktükten sonra ocağın altını biraz kısalım üzeri hafif göz göz olmaya başladığı anda pankekleri çevirelim, fazla beklerse öteki tarafını çevirdiğinizde istediğiniz üzere kabarmayacaktır.
Portakal Kokulu Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


