Portakal Kokulu Pankek

Portakal Kokulu Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Portakal Kokulu Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
  2. Süt ve portakal suyunu ek edelim.
  3. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım, az yağlanmış ve evvelden ısıtılmış yapışmaz tavada pişirelim.

Notlar:

* Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz daha koyu olacak.

* Kıvamı gereğince koyu olmazsa ve tavaya dökünce süratle yayılırsa pankekiniz ince olur.

* Tavaya döktükten sonra ocağın altını biraz kısalım üzeri hafif göz göz olmaya başladığı anda pankekleri çevirelim, fazla beklerse öteki tarafını çevirdiğinizde istediğiniz üzere kabarmayacaktır.

Portakal Kokulu Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İkramlık Önerisi
Sebzeli Mantar Dolması
Pizza Tadında Börek
Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası
Brokoli Çorbası
İrmikli Hafif Tatlı
Hdabla | © 2025 |