Portakal Kokulu Pankek

Portakal Kokulu Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • Yarım su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Portakal Kokulu Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
  2. Süt ve portakal suyunu ek edelim.
  3. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım, az yağlanmış ve evvelden ısıtılmış yapışmaz tavada pişirelim.

Notlar:

* Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz daha koyu olacak.

* Kıvamı gereğince koyu olmazsa ve tavaya dökünce süratle yayılırsa pankekiniz ince olur.

* Tavaya döktükten sonra ocağın altını biraz kısalım üzeri hafif göz göz olmaya başladığı anda pankekleri çevirelim, fazla beklerse öteki tarafını çevirdiğinizde istediğiniz üzere kabarmayacaktır.

Portakal Kokulu Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Pankek
Ezogelin Çorbası Tarifi
Sebzeli Tavuk Çorbası (Şifa Deposu)
Kiremit Köfte
Kırmızı Pancarlı Lahana Salatası
En Lezzetli Makarna Salatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet