Portakal Dilimli Kurabiye
Portakal Dilimli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 3 adet portakal
- 1 adet yumurta
- 125 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 portakal kabuğu
Üzeri için;
- 100 gram çikolata (benmari yordamı eritilecek)
Portakal Dilimli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçlerini karıştırıp yoğuruyoruz.Yumuşak hamurumuz olacak.
- Daha sonra merdane ile açıyoruz.
- Yuvarlak hallere ayırıyoruz.
- Portakalları ince formda kesiyoruz.
- Kestiğimiz portakalları hamurların üzerine koyuyoruz.
- 180° fırında pişiriyoruz.
- Çikolatamızı eritiyoruz.
- Pişen kurabiyelerimizin yarısını çikolataya batırıyoruz.
- Üzerini dilediğiniz formda süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun🫰.
Portakal Dilimli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









