Porsiyonluk Rulo Pasta

Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker (100 ml)
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket krema (100 ml)
  • Yarım paket krem şanti

Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için yumurtanın akı ve sarısını ayırıp şekeri ikisine paylaştırıyoruz beyazların içine 1 fiske tuz atıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Ardından sarıların üstüne vanilin ekleyip rengi açılana kadar çırpıyoruz.
  3. Sütü, yapı ve limon suyunu ekleyip karıştırıyoruz. Sonra un ile kabartma tozunu ek ediyoruz.
  4. En son yumurta akını ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  5. Karışımı fırın tepsisine aktarıp 180 derece fırında pişiriyoruz.
  6. Kreması için süt, şeker, yumurta, nişasta ve unu kaynaya kadar karıştırıyoruz.
  7. Sonra vanilini de ekleyip 1 dk daha pişiriyoruz.
  8. Ardından ocaktan alıp üzerini kapatıyoruz.
  9. Krema ve krem şantiyi başka bir kapta çırpıyoruz.
  10. Hazırladığımız kremanın içine ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  11. Pişen kekimizi uzunlamasına 10 eşit modüle kesiyoruz.
  12. Kremayı kestiğimiz modüllere sürüp rulo biçiminde kıvırıyoruz. (arasına meyve modülleri ekleyebilirsiniz. )
  13. Üzerini meyve ve çikolata sosu ile süsleyip fındık tozu ekliyoruz. (dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz) afiyet olsun 😋.

Not: Kremayı başta hazırlayın ki soğusun

Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Börek El Açması
Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında)
Kaşık Dökmesi (Pizza Tadında)
Etsiz Yumurtalı Çiğköfte (El Yoğurması)
Fırında Sebze Yemeği
Vitaminli Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2025 |