Porsiyonluk Rulo Pasta

Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 yumurta( oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker
- Yarım çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
Krema için:
- 5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
Keki ıslanmak için:
- 5-6 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
İçi için;
- Muz
- Damla çikolata
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı hazırlamalıyız zira soğuması gerekiyor.
- Şekerli vanılın dışındaki bütün gereçleri tencereye koyup düzgünce karıştıran sonra orta ateşte göz göz olana kadar çırpıyoruz.
- Krema kaynayınca şekerli vanılını ekleyip ocağın altını kapatıp orta ara karıştırmalıyız.
- Kek için yumurta ve şekeri en az 3-4 dk mikserle çırpıyoruz. Bu süreç kekin yumuşacık olması için çok değerli.
- Daha sonra sıvı yağ,süt,kabartma tozu,un ve nisastayı ekleyerek kasıtırana kadar çırpıyoruz.
- Hazır olan kek harcını yagili kağıt serili fırın tepsisine kare halinde yayıyoruz. 180 derecelik fırında 12 dk pişiriyoruz.
- Pişen kekin kenarlarını incecik kesmeliyiz daha düzgün görünmesi için. İsterseniz kekin üzerindeki kahverengi kabuklanmayı sorabilirsiniz da beyaz görünen pastalar için. Soyulması çok kolay oluyor bi tarifle lakin istemezseniz kalmasında sorun yok.
- Keki evvel yanlamasına ortadan ikiye daha sonra dik formda dörde bölerek 8 modüle bölüyoruz ve bir fırça yardımıyla şekerli süt ile ıslatiyoruz(çok ıslatmayın kek zsten yumuşacık).
- Her modülün üzerine 1 kaşık kremayı yayıp muz,damla çikolata ekleyip(isteğe bağlı)rulo halde sarıyoruz.
- Bütün kesimleri bu halde sarıp pudra şekeriyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. 💚.
Porsiyonluk Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




