Porsiyonluk Pizza

Porsiyonluk Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı
  • 3 ,5 su bardağı un
  • Yarım paket yaş maya (kuru maya da birebir miktarda)
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • Biber
  • Sucuk
  • Zeytin
  • Kaşar

Salçalı sos için:

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Su

Porsiyonluk Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mayayı ufalayıp üzerine şekeri, sıvı yağı, sütü ve suyu koyup karıştıralım.
  2. 10 dakika üstü kapalı bir halde ön mayalanma yapalım.
  3. Ön mayalanmadan sonra tuzu ve yumurta akını ekleyip karıştıralım.
  4. Unu yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
  5. Hamur düzgünce kabarana kadar yaklaşık 45 dakika üstü kapalı mayalandıralım.
  6. Hamur mayalanırken materyalleri doğrayalım.
  7. Salçayı hazırlayalım.
  8. Mayalanmış hamurun üstüne ele yapışmaması için biraz sıvı yağ dökelim.
  9. Bir modül hamur koparıp yuvarlayalım ve çanak üzere ortasını oyalım.
  10. Salçayı sürelim üstüne de materyalleri koyalım. Tepsiye dizelim.
  11. Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
  12. Fırını daima denetim edin zira bu mühlet fırından fırına değişiklik gösterebilir.
  13. Sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim şimdiden deneyenlere şimdiden afiyet olsunn. ♡♡♡.

Porsiyonluk Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

4 Kaşık Çorbası
Banana Bread
Tahinli Çıtır Rulolar (Çok Pratik Muhteşem)
Günün Menüsü
Şahane Nohut Salatası
Fıstıklı Brokoli Salatası
Hdabla | © 2025 |