Porsiyonluk Pamuk Rulo Muzlu Pasta

Porsiyonluk Pamuk Rulo Muzlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Ara kreması için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2.5 yemek kaşığı nişasta

Piştikten sonra eklenecekler;

  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 paket vanilya

Kek için;

  • 5 yumurta sarısı ve akını ayıralım
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı süt
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çay bardağı kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Kekin içi için;

  • 6 kesim muz

Porsiyonluk Pamuk Rulo Muzlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kremasını evvel yapalım hazır olsun. Süt ve öteki materyalleri koyup pişirelim. Pişip soğuduktan sonra kremşanti ve vanilyayı ekleyelim. 2-3 dk çırpalım. Krema hazır.
  2. Ayırdığımız yumurta aklarına bir çimdik tuz ekleyip çırpalım. Köpük köpük olana kadar devam edelim.
  3. Diğer bir kapta ayırdığımız yumurta sarıları ve şekeri krema üzere olana dek çırpıp başka kalan gereçleri yavaş yavaş 3 seferde olacak halde ekleyelim. Yavaş yavaş spatula yardımıyla karıştıralım. Yumurta akı ve öteki karışımı yavaş yavaş birleştirip harcı hazırlayalım.
  4. Fırın tepsisine altta fırın kağıdı olacak biçimde harcı dökelim. 170°fansız alt üst ayarda hafif renk değiştirene kadar pişirelim.
  5. Kekimizi 6 eşit kesime kesip kremasını sıkalım. Muzları dilimleyip ortasına yerleştirelim. Dikkatli formda kekimizi sarıp rulo hale getirelim.
  6. Üstünü benmari tarzı eritilmiş çikolata ve antep fıstığı ile süsleyelim. Afiyet olsun.

Porsiyonluk Pamuk Rulo Muzlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Falafel
Bisküvili Pasta
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü
Fıstıklı Baklava (Videolu)
Tavuk Döner
Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası
Hdabla | © 2024 |