Porsiyonluk Köstebek Pasta

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek materyalleri için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı dan 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet vanilin
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 2,5 su bardağı dan 1 parmak fazla un

Krema gereçleri için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 adet vanilin
  • 1 poşet krem şanti

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce kremayı hazırlayalım. Bunun için süt, şeker, un ve nişastayı soğuk halde karıştıralım. Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynayıp yoğunlaşınca tereyağını ekleyip altını kapatıp vanilya ekleyelim. Üzerine bir poşeti temas edecek formda kapatıp soğumaya bırakalım.
  2. Kremayı bir gün evvelden de pişirebilirsiniz. (ben buzluğa 1,5 saat kadar koydum bekleyecek vaktim yoktu) soğuyunca 1 poşet krem şantiyi üzerine döküp mikserle 7-8 dk çırpalım. İçine minik doğranmış muz kesimleri karıştıralım. Krema hazır. (isteyen krema pişirmek yerine yalnızca kremşanti ile muzu karıştırarak da yapabilir. Daha koyu kıvamlı ve bol kremalı köstebek pastalar elde edebilirsiniz)
  3. Kek için yumurta ve şeker mikserle rengi düzgünce açılıp boza kıvamına gelene kadar çırpılır. Süt, sıvı yağ eklenir. Kakao, vanilya kabartma tozu ve un elenerek yavaş yavaş eklenerek düşük devranda kısa mühlet karıştırılır. Fazla uzatmayın köpüklü kıvamı kaybolmasın. Söndürmemek için bu işi el çırpıcısıyla da yapabilirsiniz.
  4. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dökülür ve evvelce ısınmış 170 derece fansız alt üst ayarda 15 dk pişirilir. İnce olduğu için çabuk pişer çok uzun pişirmeyin sertleşmesin.
  5. Kek pişip soğuduktan sonra su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesilir. Bende 20 adet çıktı. Kenarlarında kalan modüller robotta kum üzere çekilir.
  6. Krema yuvarlak kesilmiş keklere paylaştırılır. (benim kremam hafif aktığı için çok çok koyamadım baya bir arttı. Güya bir ölçü köstebek daha çıkarır 🙈)
  7. Robotta çekilen kek kesimleri krema görünmez olana kadar etrafına serpiştirilir. Şekillendirilir. Görüntüdeki imaj yakalanır. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süzme Çorbası
Anne Kurabiyesi
Mercimekli Köfte (Videolu)
Bacaklı Çorba
Hazır Yufkadan Çıtır Börek (İçindeki Malzemeye İnanamacaksınız)(Videolu)
Mayasız Çiğ Börek
Hdabla | © 2025 |