Porsiyonluk Karamelli Revani

Porsiyonluk Karamelli Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Porsiyonluk Karamelli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Şerbet için toz şekeri bir tencereye alıyoruz.
- Altını kısıkta açıp karamel rengini alana dek orta ara tahta kaşıkla karıştırarak şekerimizi yakıyoruz.
- Karamel rengini alan şekere 4 su bardağı su ek ediyoruz.
- Çeyrek limon suyu eklenerek iki üç dakika daha bu biçimde kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Revani için bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
- Diğer bütün materyalleri de ekleyerek düzgünce karıştırıyoruz.
- Yağlayıp unladığımız porsiyonluk kalıba kek harcımızı paylaştırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkan ve ılıyan revanimize soğumuş olan şerbeti küçük bir kepçe yardımıyla döküyoruz.
- Şerbetini çeken tatlıları servis edeceğimiz tabağa dikkatlice zıt çevirerek alıyoruz.
- Üzerini krem santi ile süsleyip servis edelim.
Afiyet olsun.
Porsiyonluk Karamelli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





