Porsiyonluk Cheesecake

Porsiyonluk Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2,5 paket burçak bisküvi
  • 110 gram tereyağı yahut margarin

Muhallebi için;

  • 600 gram labne
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Limonlu sosu için;

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı su
  • 1 bardak şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tane limon kabuğu rendesi
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal

Üzeri için;

  • 2 adet kamkat dilimleri
  • 1 yemek kaşığı pasta süsü
  • beyaz çikolata

Porsiyonluk Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı için; burçak bisküviyi robotta düzgünce çekelim daha sonra üzerine erittiğimiz tereyağını ekleyip karıştıralım.
  2. Muffin kağıtlarını kalıba dizelim. Kalıbımızın tabanına düzgünce bastırarak bisküvili harcı yerleştirelim. Kalıpları buzdolabına koyup 15 dakika bekletelim.
  3. Karıştırma kabına labne ve şekeri koyalım. Şeker eriyene kadar uygunca çırpalım, daha sonra kremayı ekleyelim. Nişasta, un ve vanilyayı da koyup pürüzsüz kıvam olacak biçimde çırpalım.
  4. Ardından yumurtaları tek tek ekleyerek çırpalım.
  5. Hazırladığımız muhallebiyi bisküvili harcın üzerine eşit halde döküyoruz.
  6. Önceden ısıttığımız 150 derece fırında alt üst ayarda yaklaşık 20-25 dakika pişiriyorum. Çatlak olmaması için fırın tepsisinin içine su ekleyerek fırına onu da kesinlikle koyuyorum.
  7. Cheesecake piştikten sonra fırının kapağını aralıklı bırakıp soğuyuncaya kadar fırından çıkartmayın. Bu esnada limonlu sosu hazırlayalım.
  8. Limonlu sos için; bütün materyalleri tencereye alıp karıştıralım. Ocağa alıp kaynayana kadar karıştırın.
  9. Pişen sosu bir kenara alıp biraz soğumasını bekledikten sonra cheesecakelerin üzerine eşit formda paylaştıralım. Ben bu ölçülerle 24 adet cheesecake elde ettim. Materyalleri yarım ölçü azaltıp daha az yapabilirsiniz.
  10. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. ben pasta süsü, dekor beyaz çikolata ve kamkat dilimleri ile süslemeyi tercih ettim.

Not:pişirirken fırına bir tepsiyle yahut bir kap ile su koyalım cheesecakeimizin çatlamaması için.

Porsiyonluk Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia
Şipşak Kruvasan
Portakallı Fındıklı Kek
Çıtır Muska Börek
İlikli Kemikten Kolojen Yapımı
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet