Poğoça

Poğoça Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 gram maya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta(sarısı üzerine)
  • 250 gram tereyağı ya da margarin
  • 5 su bardağı un

Poğoça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bir kaba un hariç tüm gereçleri ekleyip, karıştıralım akabinde denetimli bir formda unumuzu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  2. Ardından limon büyüklüğünde modüller koparalım içine istediğiniz harcı koyup, üzerini kapatalım yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine dizelim 20 dakika tepsi mayası yapalım.
  3. Ardından evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim, servise hazır. Afiyet olsun:)

Poğoça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Sıcak Tabak
Mozaik Pasta
Sulu Köfte Patates
Tavuklu Arap Tava
Buğdaylı Ispanaklı Çorba
Altın Renkte Pastane Şekerparesi
Hdabla | © 2025 |