Poğaça Yapımı

Poğaça İmali Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 adet yumurta (beyazı hamura sarısı üzerine)
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Poğaça İmali Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sütümüzü ılık olacak biçimde ısıtıyoruz ,içine maya ve şekeri karıştırıp 5 dk bekletiyoruz.
  2. Ardından karıştırma kabına alıp öteki gereçlerle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  3. Hamuru yaklaşık 1 saat üzeri kapalı mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanan hamura form verip 15 dk tepsi mayası yapıp üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra isteğe bağlı çörek otu yahut susam serpin.
  5. 200 derecede denetimli pişiriyoruz.Afiyet şifa olsun 🤲.

Poğaça Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Şehriye Pilavı
Yoğurtlu Kırmızı Köz Biber
Soslu Köfte
Kakaolu Çatlak Kurabiye
Fit Bowl (Ferah Ve Hafif Kahvaltı)
Fit Krep
Hdabla | © 2024 |