Poğaça Tarifi (Yumuşacık Pofuduk)

Poğaça Tanımı (Yumuşacık Pofuduk) İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5-7 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Poğaça Tanımı (Yumuşacık Pofuduk) Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına ılık süt, sıvı yağ ve ılık su ,1 adet yumurta, 1 yaş maya, 2 yemek kaşığı toz şekerimizi alıp maya eriyene kadar karıştıralım.
  2. 2 tatlı kaşığı tuzu ve unun bir kısmını yavaş yavaş ek edip hamurumuzu yoğuralım.
  3. Yoğurduğumuz hamurumuzu yaklaşık 1 saat streç sinema ile kapattığımız kabımızda mayalanmya bırakalım.
  4. Hamur mayalanma süreci tamamlandıktan sonra hamuru iki eş modüle akabinde da 12 kesim olacak halde bezelere ayıralım.
  5. Ayırdığımız bezeleri yuvarlama biçim verme etabında isteiğimiz iç gereç ile dolduralım ve hamuru kapatalım.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsiinde poğaçalarımıza yumurta sarısı sürelim. Susam yada çörek otu serpiştirelim.
  7. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirelim. Deneyenlere afiyet olsun 💝💕😍💗 Defterinize kayıt etmeyi unutmayın 💗

Poğaça Tanımı (Yumuşacık Pofuduk) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mandalinalı Pişmeyen Cheesecake
Taze Kayısı Kompostosu
Şekersiz Meyveli Kek
Patatesli Kek
Efsane Kurubiberli Ezme
İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |