Poğaça Tarifi

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 8-8.5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya, şeker ve ılık sütü yoğurma kabına alıp çırpıcı ile şeker eriyene kadar karıştıralım.
- Sıvı yağı ekleyip tekrar karıştıralım.
- Unu karışımın üzerine denetimi formda eleyerek koyalım. Bu sırada tuzu da ekleyelim.
- Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun üzerini bez yahut streç sinema ile örtelim.
- 45 dakika mayalandıralım.
- Mayalandıktan sonra hamurumuzu eşit modüllere bölelim.
- Hazırladığımız hamurları tepsimize koyalım. (yağlı kağıt kullanmadım kullandığım tepsiye de yağ koymadım hamurun içinde yağ kullandığımız için).
- Hamurlarımızın üzerine yumurta sarısı ve susamı ekleyelim.
- 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun :).
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








