Poğaça Tarifi

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 8-8.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya, şeker ve ılık sütü yoğurma kabına alıp çırpıcı ile şeker eriyene kadar karıştıralım.
  2. Sıvı yağı ekleyip tekrar karıştıralım.
  3. Unu karışımın üzerine denetimi formda eleyerek koyalım. Bu sırada tuzu da ekleyelim.
  4. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamurumuzun üzerini bez yahut streç sinema ile örtelim.
  6. 45 dakika mayalandıralım.
  7. Mayalandıktan sonra hamurumuzu eşit modüllere bölelim.
  8. Hazırladığımız hamurları tepsimize koyalım. (yağlı kağıt kullanmadım kullandığım tepsiye de yağ koymadım hamurun içinde yağ kullandığımız için).
  9. Hamurlarımızın üzerine yumurta sarısı ve susamı ekleyelim.
  10. 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun :).

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Kıymalı Biber Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimekli Sıkma Köfte
Hindistan Cevizli Kurabiye
Havuçlu Cevizli Kek
Evde Pide İçi Hazırlamak Çok Kolay
Tahinli Çörek
Patates Püreli Havuç Tarator
Hdabla | © 2025 |