Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 3.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • 3 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 bardak ılık su, 1 bardak ılık süt ,1 paket kuru maya, 3. 5 yemek kaşığı toz şeker hepsini yoğuruyoruz.
  2. 1 bardak sıvı yağ, 2 yumurta beyazı (sarısı üzerine) bunlarıda ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  3. 3 bardak un, 2 tatlı kaşığı tuz bunlarıda ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  4. 3 bardak un koyup yoğurduktan sonra 1 saat mayalandırıyoruz.
  5. Şekil verip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  6. 180 derece 15 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Fırında Baget Tavuk
Çıtır Yufkalı Patlıcanlı Tavuk Salatası
Tek Hamurdan İstediğin Malzemeli Kurabiye
Kuymak
Enfes Teretür Mezesi
Karnabaharı Sevdiren Tarif
Hdabla | © 2025 |