Poğaça
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta akı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Süt
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt,su, kuru maya ve toz şekeri ekleyip çırpıcı ile çırpıp 15 dakika bekletelim.
- Bekledikten sonra yumurta ,sıvı yağ ve tuzu da ekleyelim ve tekrar çırpıcı ile çırpalım.
- Ardından un ile hamurumuzu toplamaya başlayalım.
- Ben 7 su bardağı kullandım sizin hamurunuz aldığı kadar kullanabilirsiniz.
- Hamurun üzerini örtüp mayalanmasını bekleyelim yaklaşık 50 dakika.
- Beze haline getirelim mayalanmış hamuru.
- Ardından pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirelim.
- Yumurta sarısı ve örneğin bir yudum kadar süt karıştırıp bezelerimiz üzerine sürelim.
- Üstünü süslemek içinde susam kullanabilirsiniz isteğe nazaran.
- 180 derece de 20 dakika denetimi bir formda pişirin.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







