Poğaça
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta beyazı(sarısı üstüne)
- 1 paket instant kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- Yaklaşık 5 su bardağı un (kontrollü koyun,ele yapışmayan yumuşak-orta bir hamur olucak)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için ılık suyu ve sütü kaba alın üzerine mayayı ekleyin.
- Karıştırıp şekeri,tuzu,zeytinyağı,yumurta beyazını da koyun.
- Kontrollü formda ununu ekleyin.
- 1 saat üzerini bir sofra bezi ya da streç ile kapatıp mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru yuvarlak modüllere bölün,tepsiye dizin 10 dk tepsi de üstü örtülü biçimde mayalanmasını bekleyin.
- Yumurta sarısını sürüp 200°’de fanlı ayarda 15-20 dk pişirin. (fırından fırına değişebilir) fırının kapağını hafif açıp birkaç dk bekleyin daha sonra çıkarıp bir bez ile üzerini örtün.
- Hafif soğuyunca tüketeceksiniz. Afiyet olsun.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













