Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket instant maya (5 gr)
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

İçerisine;

  • Peynir
  • Maydanoz

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya, su, şeker ve sıvı yağı bir kaba koyup mayalayın. Yumurta akını ekleyin.
  2. Unu ve tuzu hamura katıp güzelce yoğurun. Hafif yumuşak bir hamur olacak. Hamuru mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamura istediğiniz formu verip içinede istediğinizi ekleyin sadede bırakılabilir.
  4. Tepsiye poğaçaları dizip, tepsi mayası yapın. 180 derecede 25 dk pişirin. Afiyet olsun🫶🏼.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Pilav
Kahvaltılık Bayat Ekmek Böreği
Pancarlı Humus
Porsiyonluk Cheesecake
Fırında Soslu Karnabahar
Harika Fırınsız Sütlaç Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet