Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket instant maya (5 gr)
  • 3,5 su bardağı un

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

İçerisine;

  • Peynir
  • Maydanoz

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya, su, şeker ve sıvı yağı bir kaba koyup mayalayın. Yumurta akını ekleyin.
  2. Unu ve tuzu hamura katıp güzelce yoğurun. Hafif yumuşak bir hamur olacak. Hamuru mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamura istediğiniz formu verip içinede istediğinizi ekleyin sadede bırakılabilir.
  4. Tepsiye poğaçaları dizip, tepsi mayası yapın. 180 derecede 25 dk pişirin. Afiyet olsun🫶🏼.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Biberli Ekmek
Sebzeli Bulgur Pilavı
Çilekli Matcha Latte
Sütlü Taze Soğan Kavurması
Enfes Kaşarlı Puf Tavuk Köfte Ve Eşlikçisi Patates Kızartması
Fırında Sebzeli Et
Hdabla | © 2025 |