Poğaça
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 paket maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 7 su bardağı un
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- El yakmayacak derecede ılık süt ve suyu, maya ve şekerle karıştırılır.
- Mayanın etkinleşmesi için üzeri kapatılıp 15 dk bekletilir.
- Ardından tüm materyaller eklenir. Un denetimli bir biçimde eklenip yumuşak bir hamur elde edilir. 30 – 45 dk kadar üzeri örtülü bir biçimde dinlendirilir.
- Yumurta büyüklüğünde kesimler elde edilip, yuvarlatılıp tepsiye dizilir.
- Tepside de üzerine bir örtü atılıp 15 – 20 dk bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 190 derecelik fırına atılır.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






