Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 7 su bardağı un

Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. El yakmayacak derecede ılık süt ve suyu, maya ve şekerle karıştırılır.
  2. Mayanın etkinleşmesi için üzeri kapatılıp 15 dk bekletilir.
  3. Ardından tüm materyaller eklenir. Un denetimli bir biçimde eklenip yumuşak bir hamur elde edilir. 30 – 45 dk kadar üzeri örtülü bir biçimde dinlendirilir.
  4. Yumurta büyüklüğünde kesimler elde edilip, yuvarlatılıp tepsiye dizilir.
  5. Tepside de üzerine bir örtü atılıp 15 – 20 dk bekletilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 190 derecelik fırına atılır.

Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşarlı Pide
Yaz Pastası (Halley)
Orman Meyveli Turta ( Güveç Kalıbında)
Rulo Pasta
Etli Bezelye
Hindistan Cevizli Muffin Kek
Hdabla | © 2025 |