Pofuduk Poğaça

Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 pk kuru maya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yaklaşık bir kg un
  • 1 su bardağı çiçek yağı

Üstüne;

  • 1 yumurta sarısı
  • Süt

Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, kuru maya ile karıştırılır ve biraz etkinleşmesi beklenir.
  2. Ardından tuz, yağ, şeker ve kabartma tozu eklenir ve karışıtırılır.
  3. Kontrollü bir formda un eklenip kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. İyice mayalanınca dileğe nazaran şekillendirip istenen materyal ile doldurulur.
  5. Ben birkaç dk da tepsi de mayalandırdım.
  6. Üstüne bir yumurta sarısı ve biraz süt karıştırılıp sürülür.
  7. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirilir.

Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantarlı Kaşarlı Börek
Blueberry Starbucks Keki
Fırında Soğanlı Patates Cipsi ve Yoğurt Sosu
Kırmızı Marul Salatası- Lolorosso (Vitamin Bombası)
Çilekli Cupcake
Fırında Soslu Et Tarifim
Hdabla | © 2025 |