Pofuduk Poğaça

Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta(sarısı üzeri için)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yahut 4.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

İç materyali;

  • İsteğe bağlı ben peynir ve zeytin

Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, süt, şeker tuz ve mayayı yoğurma kabına alıp çırpıcı yardımıyla düzgünce karıştırıp üzerini örtelim 5 dk bekleyelim ki maya aktifleşsin.
  2. Ardından yumurtanın akını ekleyin daha sonra unu denetimli bir halde ekleyelim kulak göğsünden biraz daha sert hamur elde edelim unu muhakkak denetimli ekleyin ben 4 su bardağı un kullandım kalitesine nazaran değişir.
  3. Elde ettiğimiz hamurun üzerini örtelim 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamurunun havasını alalım.
  5. Hamurdan küçük bir mandalina boyutunda bezeler yapıp elimizde hamuru açalım ortasına istediğiniz materyalleri koyup kapatalım. Siz hamura istediğiniz biçimi verebilirsiniz.
  6. Daha sonra form verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve 10 dk tepside mayalanmasını bekleyelim pofuduk poğaça elde edeceksiniz.
  7. Bekleme mühleti dolduktan sonra evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirelim.
  8. Pişirme mühleti fırından fırına değişiklik gösterir sizler alt üst hoş pişecek halde denetim edin. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Browni
Glutensiz Pırasa Böreği
Kremalı Mantarlı Ispanak
Burçak Pasta
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi (Videolu)
Açma Tadında Ispanaklı Börek
Hdabla | © 2025 |