Pofuduk Poğaça

Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü 200 ml

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 2 paket kuru maya
  • 2 adet yumurta (akı içine, sarıları dışına)
  • 2 çay bardağı sıvı yağ (birer parmak eksik olsun her ikiside)
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • Un (ortalama 6-7 kupa bardak aldı)

Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık süt ile maya 10 dk etkinleşmesi için dinlendirilir .
  2. Sonrasında materyaller ve un denetimli bir halde eklenerek hamur yoğurulur.
  3. 1,5 saat dinlenmeye bırakılır.
  4. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınarak poğaça yumakları yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir.
  5. Bir sürede tepside dinlendirilir.
  6. İki katına çıkan poğaça bezelerinin üzerlerinie yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırına verilir.

Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarhana Çorbası (Kaşık Kaşık İçirten)
Kıymalı Patates (6 + Ay)
İrmik Helvası
Pizza
Tek Hamur 2 Çeşit Ekmek ( Normal – Zeytinli)
Kadın Budu Köfte
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet