Pofuduk Poğaça

Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü 200 ml
- 3 su bardağı ılık süt
- 2 paket kuru maya
- 2 adet yumurta (akı içine, sarıları dışına)
- 2 çay bardağı sıvı yağ (birer parmak eksik olsun her ikiside)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı şeker
- Un (ortalama 6-7 kupa bardak aldı)
Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık süt ile maya 10 dk etkinleşmesi için dinlendirilir .
- Sonrasında materyaller ve un denetimli bir halde eklenerek hamur yoğurulur.
- 1,5 saat dinlenmeye bırakılır.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınarak poğaça yumakları yağlı kâğıt serili tepsiye dizilir.
- Bir sürede tepside dinlendirilir.
- İki katına çıkan poğaça bezelerinin üzerlerinie yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırına verilir.
Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





