Pofuduk Poğaça

Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık süt
- 2 paket kuru maya (10+10 gram)
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta (sarısı dışına)
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (ele yapışan kıvamlı hamur olacak)
Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bi kabın içine ılık süt şeker ve paket mayamızı alalım 10-15 dk mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
- Yoğurma kabına göz kararı biraz un alalım ortasını havuz üzere açalım etkinleşen mayalı sütümüzü dökelim .
- Üzerine 1 kaşık tuz ve yumurta beyazlarını ek edip yoğurmaya başlayalım hafif ele yapışan hamur olacak.
- Elimize yapışmaması için elinizi yağlayıp yoğurabilirsiniz .
- 1 saat mayalandıralım ,daha sonra küçük modüller halinde yuvarlayalım .
- 1 saatte tepsi mayası yapalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verelim.
- 200 c fırında üzeri kIzarana kadar pişirelim. (içine kaşar ,peynir de koyabilirsiniz ben sade tercih ettim).
Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




