Pofuduk Poğaça

Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 2 paket kuru maya (10+10 gram)
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta (sarısı dışına)
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (ele yapışan kıvamlı hamur olacak)

Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle derin bi kabın içine ılık süt şeker ve paket mayamızı alalım 10-15 dk mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
  2. Yoğurma kabına göz kararı biraz un alalım ortasını havuz üzere açalım etkinleşen mayalı sütümüzü dökelim .
  3. Üzerine 1 kaşık tuz ve yumurta beyazlarını ek edip yoğurmaya başlayalım hafif ele yapışan hamur olacak.
  4. Elimize yapışmaması için elinizi yağlayıp yoğurabilirsiniz .
  5. 1 saat mayalandıralım ,daha sonra küçük modüller halinde yuvarlayalım .
  6. 1 saatte tepsi mayası yapalım.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verelim.
  8. 200 c fırında üzeri kIzarana kadar pişirelim. (içine kaşar ,peynir de koyabilirsiniz ben sade tercih ettim).

Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lahana Kimchi
Enfes Ağlayan Pasta
Taze Fasulyeli Erişte Makarna
Pancarlı Soğan Salatası
Kırmızı Lahana Turşusu
Kolay Gözleme (Peynirli Ve Sade)
Hdabla | © 2024 |