Pofuduk Poğaça
Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram margarin
- 1 paket yaş maya
- 3 kaşık şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 3 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
İçi için;
- Peynir
- Maydanoz
Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıcak süt ve suyun üzerine maya koyup içine şeker atalım ,maya eriyince öteki materyalleri katalım yumuşak biraz ele yapışan bi hamur yoğuralım.
- 1 saat mayalandırıp küçük bezeler alalım.
- Elimizle açtığımız bezelere iç harcını koyup kapatalım .
- İstediğiniz üzere form verebilirsiniz .
- 30 dk tepsi mayası sonrası yumurtasını sürüp 180° fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









