Pofuduk Pişi (Yağ Çekmeyen)

Pofuduk Pişi (Yağ Çekmeyen) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Ilık su

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Pofuduk Pişi (Yağ Çekmeyen) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu ılık suyla yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
  2. En az 40 dk bekletelim.
  3. Mayalanan hamuru açıp, istenilen büyüklükte keselim.
  4. Kızgın yağın içine atıp, hamuru banyo yaptırma biçimiyle kızartalım yani hamurun üzerine kızgın yağdan kaşıkla alıp dökmek üzere şişince çevirip, kızartıp, yağ çekmeyen pofidik pişilere sahip olacaksınız bu tarifle hamur kalmış pişiler olmayacaktır afiyetle 🙂

Pofuduk Pişi (Yağ Çekmeyen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Malzemos Pizza Tarifi
Soya Soslu Brokoli Salatası
Yufka Lavaş
Pofuduk Ekmek Kızartması
Hünkarın Beğendiği Alinazik
Fırında Kaz
Hdabla | © 2025 |