Pofuduk Örgü Poğaça Tarifi

Pofuduk Örgü Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Pofuduk Örgü Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz ve azar azar un ekleyerek kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
- Yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru hafif yağladığımız tezgaha alıp 6 modüle bölüyoruz.
- Böldüğümüz hamurlardan birini alıp tekrar 3 modüle bölüyoruz ve uzun uzun çubuk halini verip uçlarını birleştirelim ve olağan örgü üzere dikkatli halde hamura örgü biçimini verelim.
- Seklini tamamladığımız hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Bütün hamurları bu türlü yapalım ve yaklaşık 30dk-1saat tepsi mayası yapalım.
- Mayalanan poğaçalara yumurta sarısı ve susamıda sürüp evvelce ısıtılmış 190 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun:).
Pofuduk Örgü Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






