Pofuduk Örgü Poğaça Tarifi

Pofuduk Örgü Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Pofuduk Örgü Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için un hariç başka gereçleri yoğurma kabına alıp güzelce karıştırıyoruz ve azar azar un ekleyerek kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
  2. Yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamuru hafif yağladığımız tezgaha alıp 6 modüle bölüyoruz.
  4. Böldüğümüz hamurlardan birini alıp tekrar 3 modüle bölüyoruz ve uzun uzun çubuk halini verip uçlarını birleştirelim ve olağan örgü üzere dikkatli halde hamura örgü biçimini verelim.
  5. Seklini tamamladığımız hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  6. Bütün hamurları bu türlü yapalım ve yaklaşık 30dk-1saat tepsi mayası yapalım.
  7. Mayalanan poğaçalara yumurta sarısı ve susamıda sürüp evvelce ısıtılmış 190 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun:).

Pofuduk Örgü Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:+7 Aylık Sebze Püresi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İstiridye Mantarı Sote
Süleymaniye Çorbası (Osmanlı Mutfağı)
Fırında Kuzu Etli Mantar Tava
Patates Salatası
Sodalı Ispanaklı Pratik Kömbe
Trabzon Çikolatası
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.