Pofidik Poğaçalarım
Pofidik Poğaçalarım Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- Yarım litre süt
- 2 su bardağı ılık su
- 2 pk maya
- 1 su bardaĝı zeytinyağı
- 3 yemek kaşıĝı toz şeker
- 2 yemek kaşıĝı tuz
- Aldıĝı kadar un (ben 1,5 paket un kullandım)
İç harcı:
- Peynir
- Maydanoz
Üzerine:
- Yumurta sarısı
Isteğe bağlı:
- Çörek otu
- Susam
- Çekirdek içi
Pofidik Poğaçalarım Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütümüzü ısıtıyoruz, ılık olacak.
- Sütü derin bir kaba alıyoruz ve içine ılık suyu ekliyoruz.
- Sonrasında maya ve şeker ekliyoruz.
- Mayanın içinde erimesini saĝlıyoruz.
- Daha sonra zeytinyağı ve tuzu ekliyoruz.
- Kontrollü bir formda unu ekliyoruz. Hamur yumuşak olmalı.
- Hamuru 1 saat mayalandırıyoruz. Ve daha sonra bezelere ayırıp içine iç harcını koyuyoruz.
- Ben birazını boş yaptım.
- Tepside yarım saat daha mayalandırıyoruz.
- En son yumurta sarısını sürüp, üzerini dilediĝiniz biçimde süsleyip evvelden ısıtılmış fırında 210 derecede pişiriyoruz.
- Fırın derecesi ve müddeti fark gösterebilir.
- Benim poğaçalar 20 dakikada pişti. Afiyet olsun, şifa olsun.
Pofidik Poğaçalarım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







