Pofidik Poğaçalarım

Pofidik Poğaçalarım Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • Yarım litre süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 pk maya
  • 1 su bardaĝı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşıĝı toz şeker
  • 2 yemek kaşıĝı tuz
  • Aldıĝı kadar un (ben 1,5 paket un kullandım)

İç harcı:

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzerine:

  • Yumurta sarısı

Isteğe bağlı:

  • Çörek otu
  • Susam
  • Çekirdek içi

Pofidik Poğaçalarım Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütümüzü ısıtıyoruz, ılık olacak.
  2. Sütü derin bir kaba alıyoruz ve içine ılık suyu ekliyoruz.
  3. Sonrasında maya ve şeker ekliyoruz.
  4. Mayanın içinde erimesini saĝlıyoruz.
  5. Daha sonra zeytinyağı ve tuzu ekliyoruz.
  6. Kontrollü bir formda unu ekliyoruz. Hamur yumuşak olmalı.
  7. Hamuru 1 saat mayalandırıyoruz. Ve daha sonra bezelere ayırıp içine iç harcını koyuyoruz.
  8. Ben birazını boş yaptım.
  9. Tepside yarım saat daha mayalandırıyoruz.
  10. En son yumurta sarısını sürüp, üzerini dilediĝiniz biçimde süsleyip evvelden ısıtılmış fırında 210 derecede pişiriyoruz.
  11. Fırın derecesi ve müddeti fark gösterebilir.
  12. Benim poğaçalar 20 dakikada pişti. Afiyet olsun, şifa olsun.

Pofidik Poğaçalarım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Kek
Özbek Pilavı
Nefis Pideli Köfte
Tavuklu Sultan Kebabını Bir De Böyle Deneyin
Pirinç Pilavı (Lezzetli, Tane Tane)
Etli Nohut Yemeği
Hdabla | © 2025 |