Pofidik Bazlama

Pofidik Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

7 adet bazlama için:

  • 200 ml ılık su (1 su bardağı)
  • 200 ml ılık süt (1 su bardağı)
  • 21 gram yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 570-600 gram un (5 su bardağı)

Pofidik Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur materyalleri ile yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamurun üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirip toparlayın ve 45 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Hamuru unlanmis tezgaha alın ve 7 bezeye ayırın.
  4. Eliniz ile biraz büyütün, akabinde merdane ile çok ince olmayacak halde genişletin ve fazla ununu silkeleyin.
  5. Hamurları açtıktan sonra bir bezin üzerinde 5-10 dakika üzeri kapalı halde dinlendirin.Kabarmasına yardım olur .
  6. Yapışmaz bir tavayı yüksek ateşte ısıtın.
  7. Tava ısındıktan sonra ben ısıyı 9 dan 7 ye aldım.
  8. Ekmekleri daima çevirerek pişirin. Pişirirken bazlamayı her 8-10 saniyede bir çevirin.

Not: – ekmeklerin her vakit balon üzere kabarması kaide degil – hamuru açarken çok bastırmadan, nazikçe açmaya itina gösterin – bazlamaların hoş kabarması ve yumuşak olması için hamurun da yumuşak olması değerli. Hafif ele yapışan, yumuşak bir hamur elde etmeye çalısın. (bence 600 gram undan fazlasını kullanmayın).

Pofidik Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncikli Bezelye Yemeği
En Kolay Tavuk Paça Çorbası
Porsiyonluk Karamelli Revani
Mini Pizza
Patates Köftesi
Patatesli Börek
Hdabla | © 2025 |