Porsiyonluk Karamelli Revani

Porsiyonluk Karamelli Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Porsiyonluk Karamelli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Şerbet için toz şekeri bir tencereye alıyoruz.
  3. Altını kısıkta açıp karamel rengini alana dek orta ara tahta kaşıkla karıştırarak şekerimizi yakıyoruz.
  4. Karamel rengini alan şekere 4 su bardağı su ek ediyoruz.
  5. Çeyrek limon suyu eklenerek iki üç dakika daha bu biçimde kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Revani için bir kapta yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  7. Diğer bütün materyalleri de ekleyerek düzgünce karıştırıyoruz.
  8. Yağlayıp unladığımız porsiyonluk kalıba kek harcımızı paylaştırıyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  10. Fırından çıkan ve ılıyan revanimize soğumuş olan şerbeti küçük bir kepçe yardımıyla döküyoruz.
  11. Şerbetini çeken tatlıları servis edeceğimiz tabağa dikkatlice zıt çevirerek alıyoruz.
  12. Üzerini krem santi ile süsleyip servis edelim.

Afiyet olsun.

Porsiyonluk Karamelli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patlıcan Karnıyarık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Patatesli Menemen
Un Kurabiyesi
Patlıcan Mezesi
Pasta Görünümlü İrmik Helvası (Muhallebili)
Püf Noktalarıyla Taş Kadayıf (Yassı Kadayıf)
Dubai Tatlısı
Hdabla | © 2025 |