Plaska (Mısır Unlu Pırasalı Ekmek)

Plaska (Mısır Unlu Pırasalı Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı buğday unu
  • 1 – 1,5 çay bardağı mısır unu
  • 3 ince kısım pırasa
  • 3 küçük havuç rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Plaska (Mısır Unlu Pırasalı Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İnce doğranmış pırasayı ve rendelenmiş havucu 2 yemek kaşığı zeytin yağı ile soteleyelim, soğumaya bırakalım.
  2. Yumurta, zeytinyağı, yoğurdu bir kapta güzelce çırpalım.
  3. Mısır unu, buğday ununu, kabartma tozunu eleyerek ekleyelim.
  4. Tuz ve şekeri ekleyelim.
  5. Sotelenmiş pırasa ve havucu koyalım.
  6. Harcımız kek hamuru kıvamında olacak.
  7. Un ölçüsünü ekleyip, azalabilirsiniz.
  8. Harcımızı istediğiniz fırın kabına koyup, evvelce ısıtılmış 180 derece de denetimli 40-50 dk da, kürdan denetimli pişirebilirsiniz.
  9. Üzerine susam çok yakışıyor, tercih sizin. Afiyet olsun.

Plaska (Mısır Unlu Pırasalı Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Karabuğday (Greçka) Pilavı (Glütensiz Nefis)
Pratik Supangle Tarifi (Videolu)
Tavada Yalancı Su Böreği (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık)
Doğal Ekmek
Çıtır Tavuk
Havuç Topları
Hdabla | © 2024 |