Plaska (Mısır Unlu Pırasalı Ekmek)

Plaska (Mısır Unlu Pırasalı Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı buğday unu
- 1 – 1,5 çay bardağı mısır unu
- 3 ince kısım pırasa
- 3 küçük havuç rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Plaska (Mısır Unlu Pırasalı Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnce doğranmış pırasayı ve rendelenmiş havucu 2 yemek kaşığı zeytin yağı ile soteleyelim, soğumaya bırakalım.
- Yumurta, zeytinyağı, yoğurdu bir kapta güzelce çırpalım.
- Mısır unu, buğday ununu, kabartma tozunu eleyerek ekleyelim.
- Tuz ve şekeri ekleyelim.
- Sotelenmiş pırasa ve havucu koyalım.
- Harcımız kek hamuru kıvamında olacak.
- Un ölçüsünü ekleyip, azalabilirsiniz.
- Harcımızı istediğiniz fırın kabına koyup, evvelce ısıtılmış 180 derece de denetimli 40-50 dk da, kürdan denetimli pişirebilirsiniz.
- Üzerine susam çok yakışıyor, tercih sizin. Afiyet olsun.
Plaska (Mısır Unlu Pırasalı Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








