Plaska (Kırklareli Yöresi)

Plaska (Kırklareli Yöresi) Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 kol pırasa (yeşil kısımlarını kullandım)
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı mısır unu (kontrollü ekliyoruz)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kimyon
- Toz kırmızı biber
Plaska (Kırklareli Yöresi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle güzelce yıkadığımız pırasaları ince ince doğruyoruz (ben yeşil kısımlarını kullaniyorum ).
- Bir tavaya doğradığımız pırasaları alıp 4-5 yemek kaşığı sıvı yağdan ekleyip 5-6 dk kadar biraz kavuruyoruz.
- Kavrulan pirasalar yeterlice soğuması için beklemeli.
- Pırasalar soğumayı beklerken öteki gereçleri derin bir kapta hazırlayalım.
- Yumurta yoğurt ve sıvı yağı kasemize alalım, üzerine kabartma tozu baharatlar ve tuzu ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- En son mısır ununu denetimli olarak ekleyelim (kıvami kek kıvamında olacak ne çok koyu ne de çok akışkan olmayacak).
- Mısır unu da güzelce karıştıktan sonra soğuyan pırasalarımızı karışıma ekliyoruz.
- Pişirme kabımıza karışımı döküyoruz (ben dik dörtgen yada kare büyük borcam kullanıyorum çok kalın sevmediğim için ).
- Önceden altlı üstlü 170 derece ayarladığımız fanlı fırında yaklaşık 35-40 dk pişiriyoruz her fırının pişme mühleti değişebiliyor 20. Dkdan sonra denetimli olmakta yarar var. En son bıçak batırarak içinin pişip pişmediğini denetim edip çıkartıyoruz.
- Soguduktan sonra dilimleyip servis edebiliriz.
- Bu kekin özelliği üst ve altında kahverengi bir kabuk oluşması, üstü çıtir içi yumuşacık enfes bir tanım.Afiyet olsun 😋.
Plaska (Kırklareli Yöresi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








