Pizza Tarifi
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (en son eklenecek toparlamak için)
Sos materyalleri;
- 4 adet domates
- Kekik
- Nane
- Tuz
İçi için;
- Mantar
- Süt mısır
- Domates
- Yeşil biber
- Zeytin
- Kaşar
- Sucuk (istediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz)
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, tuz ve mayayı karıştırma kabına ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerine unu azar azar ekliyoruz un ölçüsü değişebilir bazen unun cinsine nazaran de fazla ya da az un eklenmesi gerekebilir ,o yüzden ölçüye takılmayalım.
- Hamuru yoğurup ele yapışan pürüzsüz bir hamur elde edelim şayet hamur elinize çok yapışıyorsa elinize sıvı yağ sürüp en son güzelce bir yoğurup üzerini örtelim.
- 1,5 saat dinlendirmeye bırakalım.
- Hamur dinlenene kadar domatesleri rendeleyip içine kekik nane ve tuz ekleyip karıştıralım kenarda dursun .
- İsterseniz sıvı yağ da ekleyebilirsiniz iki kaşık kadar tabi tercihe bağlı.
- Diğer materyalleri de doğrayıp kenarda bekletin.
- Mayalanan hamurumuzu evvel bir havasını alıp bir hoş yoğuruyoruz daha sonra iki eşit beze bölüyoruz ve iki bezenin de üzerini örtüp 5 dakika dinlendiriyoruz .
- Daha sonra isterseniz altına mısır unu ya da olağan unu da serpip kenarlarından iki santim içeride parmaklarımızla daire çizerek açıyoruz ve ortasına parmaklarımız katiyen bastırmıyoruz hamurun kenarından çekiştire çekiştir yuvarlak olmasını sağlıyoruz.
- Tepsiye yerleştirelim çatalla çizikler atalım, ortasına domates sosun üzerine yayalım.
- Daha sonra sırasıyla öbür materyalleri yerleştirelim ve evvelden ısıtılımış 220°’de fırında hamurun kenarları kızarana kadar pişiriyoruz ,çıkarmaya yakın yani 2 dakika evvelden pizzayı çıkaralım.
- Üzerine kaşar peyniri serpelim ve tekrar fırına atalım kaşarlar eriyince çıkarıp servis yapalım deneyecek olanlara afiyet olsun💫.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















