Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 5 su bardağı un (4 deri sonra denetimli olmalı )
İçi için;
- Rendelenmiş kaşar
- Zeytin
- Biber
- Yeşil zeytin
- Sucuk
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yağ
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle maya, süt ,suyu bir kaba alıp üzerine şekeri ilave edip karıştıralım ,10 dakika bekletelim sonra unu azar azar ek edelim yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim, hamur kabarıp iki katına çıkana kadar mayalayalım.
- İç harcını hazırlayıp kenara alalım.Tüm gereçleri doğrayalım bir kapta birleştirelim.
- Mayalama süreci bittikten sonra hamuru tekrar yoğuralım ve mandalina dan biraz küçük bezeler halinde koparıp elimizle çay tabağı büyüklüğünde açıp içine iç harcı ekleyelim ve kapatalım.
- Bütün bezeler bittikten sonra üzerini örtüp tepsi mayası yaptıralım (15 dakika kadar).
- Üzerini keskin bir bıçak yardımıyla hafif kesip yağlı yumurtayı sürelim ve evvelce 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyet olsun 😋💫.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


