Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı ( sarısı üzerine sürülecek)
- 6-7 su bardağı un
Salçalı sos için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
İç materyalleri;
- Sucuk
- Kaşar peynir
- Zeytin
- Biber
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kabımıza süt, su, sıvı yağ, maya, şeker, tuzumuzu alıp hoşta karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu ekleyip güzelce yoğuralım.
- Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur olması lazım.
- Un ölçüsü markaya nazaran değiştiği için denetimli ekleyelim.
- Güzelce yoğurulan hamurumuzun üstünü kapatalım ve 40 dk mayalandıralım.
- Mayalanan hamurumuzu yumurta büyüklüğünde bezelere bölelim.
- Tepsimize aralıklı yerleştirelim.
- Çay bardağının ardı ile ortalarına bastıralım.
- Sonrasında çay kaşığı ile sosumuzu hamurumuzun ortasına sürelim.
- Daha sonra iç materyallerini koyalım.
- Kaşarı peyniri pişmeye yakın koyalım ki yanmasın.
- Hamurumuzun kenarlarına ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Benim fırınım 30 dakikada pişirdi.
- Fırından fırına farkedebilir, denetim edelim.
- Fırından aldığımızda 5-10 dk üzerine nemli bez örtelim.
- Ben bu tanım ile 14 adet elde ettim. Bezelerin büyüklüğüne nazaran ölçü değişir.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

