Pizza Poğaça
Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 paket istant maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6,5-7 su bardağı un
Üzeri için;
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet küçük sivri domates
- 1 kase beyaz peynir
Ayrıca;
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pizza poğaça hamuru için yoğurma kabının içine ılık süt şeker ve mayayı alıp eriyinceye kadar karıştıralım.
- Ilık su ve sıvı yağ ek edip tekrar karıştıralım 2 su bardağı un ilavesinden sonra tuz ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Hamur ağırlaşıncaya kadar un eği yapalım ve elimizle yoğurmaya başlayalım hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Ve üzerini kapatıp yaklaşık 40-50 dakika mayalanmaya bırakalım müddetin sonunda hamuru tezgaha alıp yavaşça yoğuralım havasını alalım.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım benim hamurumdan toplamda 22 adet poğaça çıktı fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yaptığımız bezeleri muhakkak aralıklarla yerleştirelim.
- Üzerine küçük bir çay bardağı ile bastırıp çukur yapalım yaptığımız çukurlara evvel peynir koyalım sonra peynirin kenarına gelecek halde minik minik doğradığımız domates ve biberleri yerleştirelim.
- Tepsi mayası için 15 dakika bekletelim sonrasında üzerine ayırdığımız yumurta sarısının içerisine bir yemek kaşığı sıvı yağ ek edip poğaçaların üzerine sürelim.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız poğaçaları birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















