Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 paket istant maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5-7 su bardağı un

Üzeri için;

  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet küçük sivri domates
  • 1 kase beyaz peynir

Ayrıca;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pizza poğaça hamuru için yoğurma kabının içine ılık süt şeker ve mayayı alıp eriyinceye kadar karıştıralım.
  2. Ilık su ve sıvı yağ ek edip tekrar karıştıralım 2 su bardağı un ilavesinden sonra tuz ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  3. Hamur ağırlaşıncaya kadar un eği yapalım ve elimizle yoğurmaya başlayalım hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  4. Ve üzerini kapatıp yaklaşık 40-50 dakika mayalanmaya bırakalım müddetin sonunda hamuru tezgaha alıp yavaşça yoğuralım havasını alalım.
  5. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım benim hamurumdan toplamda 22 adet poğaça çıktı fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yaptığımız bezeleri muhakkak aralıklarla yerleştirelim.
  6. Üzerine küçük bir çay bardağı ile bastırıp çukur yapalım yaptığımız çukurlara evvel peynir koyalım sonra peynirin kenarına gelecek halde minik minik doğradığımız domates ve biberleri yerleştirelim.
  7. Tepsi mayası için 15 dakika bekletelim sonrasında üzerine ayırdığımız yumurta sarısının içerisine bir yemek kaşığı sıvı yağ ek edip poğaçaların üzerine sürelim.
  8. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında güzelce kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız poğaçaları birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enginarlı Pilav
Hindistan Cevizli Muffin Kek
Tadına Doyum Olmayan Mercimek Köftesi
Evde Kolay Cips
Elmalı Ve Yaban Mersinli Bebek Pankek
Kusursuz Kısır
Hdabla | © 2025 |