Enginarlı Pilav

Enginarlı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı basmati pirinç
  • 1 adet soğan
  • 4 çanak enginar
  • Garnitür (havuç,bezelye,patates)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Dereotu
  • Su

Enginarlı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Enginarları limonlu suda yıkayıp ince uzun keselim.
  2. Bu sırada soğanı doğrayıp sıvı yağ da çevirelim ,iyice rengi dönen soğanın üzerine doğradığımız enginarları bırakalım.
  3. İyice kavurduktan sonra garnitürünü ekleyip birkaç çevirmeden sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçi ekleyelim.
  4. Tuz ,karabiber ekleyip üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyelim.
  5. Altını evvel yüksek sonra suyu çektikçe kısıkta bırakalım.
  6. Kontrollü pişirmeye devam edelim, büsbütün suyunu çekince dereotu doğrayabilirsiniz.
  7. Üzerine zeytinyağı gezdirip dinlenmeye bırakabilirsiniz. Afiyetle.

Enginarlı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Tarçın
Bisküvi Kurabiye
Kuş Üzümlü Zeytinyağlı Sarma
Avakado Kreması
Bamya Çorbası (Konya Usulü)
Kırmızı Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |