Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı su
  • 1 çay bardağının üçte ikisi kadar sıvı yağ
  • 1 silme yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme yemek kaşığı kuru maya
  • Un

Hamura sürmek için;

  • 100 gr tereyağı

Arasına sürmek için:

  • 1 dolu yemek kaşığı salça
  • Su
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik

İçine koymak için;

  • Sucuk
  • Yarım yağlı kaşar peyniri

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık su maya ve şekeri bir kapta karıştırıp mayalandırın ,köpük köpük olunca tamamdır.
  2. Un hariç kalan malzemeyi ekleyip karıştırın ,yavaş yavaş unu ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim ve bunu 5-10 dakika uygunca yoğuralım.
  3. Bastırarak değil hamuru üst çeke çeke üzerini kapatıp 1 saat mayalandıralım.
  4. Mayalan hamuru 15 beze yapalım 10 dakika bekletip birinci yaptığımız bezeden başlayarak hamurları açabildiğimiz kadar açıyoruz.
  5. Yumuşak tereyağından bir modül sürüyoruz her yerine.
  6. Salçalı sos gereçlerini karıştırın.
  7. Önce salçalı sostan sürüp sucuk ve kaşar peyniri koyup görseldeki üzere katlayıp yuvarlayalım.
  8. Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  9. Büyük poşete koyup buzdolabına kaldıralım sabaha kadar mayalansın sonraki gün evvel fırını 190 dc ısıtın sonra dolaptan aldığımız poğaçalara yumurta sarısı sürüp fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  10. Sıcak sıcak servis edin.

Not ;hemen pişirecekseniz 1 saat mayalandirip pişirin daha az.

Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Buğday Unu İle Mini Pancake
Patates Dizmesi (Tencerede Aşırı Lezzetli)
Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası
Çıtır Yulaflı Omlet (Efsane Lezzet)
Sütlü İrmik Tatlısı
Fırında Sebzeli Tavuk
Hdabla | © 2025 |