Pizza Poğaça
Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2.5 su bardağı ılık süt (yarı yarıya su da ekleyebilirsiniz)
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 2 adet yumurta (akı hamura konacak sarısı üstüne sürülecek)
- 8-9 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Üzeri için;
- Çörek otu ve susam
Arasına;
- Sucuk
- Zeytin
- Yeşil biber
- Kaşar peyniri
Sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Ezmek için;
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- Tuz
- Sıvı yağ
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ılık yapalım, içine şeker ve mayayı ekleyip 5 dakika mayayı etkinleştirmek için ağzı kapalı bekletelim.
- İçine evvel sıvıları sonra katıları ekleyip hamuru yoğuralım. 45 dk mayalanmaya bırakalım.
- Bu sırada sos için domates salçasını suyla ezelim. İçine az sıvı yağ ve tuz ekleyelim.
- İç gereç için peyniri rendeleyelim,biberi, sucuğu, zeytini doğrayalım. Zeytinin çekirdeğini pipetle çıkardım.
- Mayalanan hamurdan bir kesim alıp elimizde açalım,iç gerecini koyup kapatalım ve poğacayı aksi çevirelim. Üzerini bıçak yardımıyla keselim.
- Poğaçanın üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam çorekotu atalım.
- 20 dk tepsi mayası için bekletip,üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














