Pizza Poğaça

Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2.5 su bardağı ılık süt (yarı yarıya su da ekleyebilirsiniz)
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 2 adet yumurta (akı hamura konacak sarısı üstüne sürülecek)
  • 8-9 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

Üzeri için;

  • Çörek otu ve susam

Arasına;

  • Sucuk
  • Zeytin
  • Yeşil biber
  • Kaşar peyniri

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Ezmek için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ılık yapalım, içine şeker ve mayayı ekleyip 5 dakika mayayı etkinleştirmek için ağzı kapalı bekletelim.
  2. İçine evvel sıvıları sonra katıları ekleyip hamuru yoğuralım. 45 dk mayalanmaya bırakalım.
  3. Bu sırada sos için domates salçasını suyla ezelim. İçine az sıvı yağ ve tuz ekleyelim.
  4. İç gereç için peyniri rendeleyelim,biberi, sucuğu, zeytini doğrayalım. Zeytinin çekirdeğini pipetle çıkardım.
  5. Mayalanan hamurdan bir kesim alıp elimizde açalım,iç gerecini koyup kapatalım ve poğacayı aksi çevirelim. Üzerini bıçak yardımıyla keselim.
  6. Poğaçanın üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam çorekotu atalım.
  7. 20 dk tepsi mayası için bekletip,üzeri kızarana kadar pişirelim.

Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3 Kaşık Tatlısı
Yabani Kekikli Ayran Çorbası
Akṣam Menü Tabağım
Etin Tavuğun Yanına Patates Püresi
Nohut Tava
Ton Balıklı Mısırlı Makarna
Hdabla | © 2025 |