Pizza Poğaça
Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta sarısı üzeri için ayrılacak
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 125 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 paket maya
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Birkaç adet çeri domates
- 2-3 adet çarliston biber
- Yarım kalıp beyaz peynir
- Bir küçük kutu mısır konservesi
- Tuz
- Kekik
- Çörekotu
- Keten tohumu
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık sütle maya yoğurma kabına alınır.
- Şeker de eklenerek birkaç dk mayalanması için beklenir.
- Ardından yumurtanın akı, yoğurt, yağ, tuz karıştırılır.
- Üzerine aldığı kadar un eklenerek yumuşak bir poğaça hamuru hazırlanır.
- Bir saat kadar mayalanması için dinlendirilir.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılarak, aralıklı olarak pişireceğimiz tepsiye dizilir.
- Bir bardak yardımıyla bezelerin üzerine bastırarak ortası mümkün olduğunca çukur olacak biçimde yanlara gerçek açılır.
- Domates, biber ve mısırlardan birer tutam hamurların üzerine paylaştırılır.
- Sebzeleri lezzetlendirmesi için üzerlerine tuz serpildikten sonra peyniden de birer tutam paylaştırılır.
- Kenara ayırdığımız yumurta sarısı küçük pizza poğaçaların kenarlarına sürülür.
- Yumurta sürdüğümüz yerlerin üzerine susam serpiştirilir.
- Çörek otu ve keten tohumlarını da poğaçaların üzerine serpiştirip 180 derecede yarım saat pişirilir.
- Pişen pizza poğaçaları fırından çıkardıktan sonra üzerlerine kekik serpiştirilip soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.
Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











