Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı ılık su

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı ketçap

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Sucuk
  • Sosis
  • Siyah zeytin
  • Konserve mısır

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için materyalleri bir kaba alıp yoğuralım. 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  2. Bir yandan da sucukları ince ince doğrayalım, kaşarları rendeleyelim, sosisleri dilimleyelim, zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım.
  3. Sosu için salçanın üzerine suyu ekleyelim ve karıştıralım sonra kekik ve ketçapıda ekleyelim.
  4. Hamuru ister üçe ister ikiye bölelim ve hamuru açalım, üzerine çatal batıralım ve evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık.
  5. 8 dakika pişirelim.
  6. Üzerine fırından çıkınca salçalı sosu ve gereçleri de ekleyip 200 derece fırında 15 dakika daha pişirelim, ketçap ve mayonezli yiyebilirsiniz. Servise hazır. Afiyet olsun:)

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kuru Meyveli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazanda Favori Tarifiniz Karamelli Sütlaç
Kolay El Açması Ispanaklı Börek
Kremalı Tavuklu Fettuccine Tarifi (Videolu)
Tadına Doyum Olmayan Maraş Köftesi (Sömelek Köfte)
Şeftalili Çarkıfelek Pastası (Videolu)
Tam Kıvamında Kandil Simidi
Hdabla | © 2025 |