Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı ılık su
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı ketçap
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Sucuk
- Sosis
- Siyah zeytin
- Konserve mısır
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için materyalleri bir kaba alıp yoğuralım. 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Bir yandan da sucukları ince ince doğrayalım, kaşarları rendeleyelim, sosisleri dilimleyelim, zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım.
- Sosu için salçanın üzerine suyu ekleyelim ve karıştıralım sonra kekik ve ketçapıda ekleyelim.
- Hamuru ister üçe ister ikiye bölelim ve hamuru açalım, üzerine çatal batıralım ve evvelden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık.
- 8 dakika pişirelim.
- Üzerine fırından çıkınca salçalı sosu ve gereçleri de ekleyip 200 derece fırında 15 dakika daha pişirelim, ketçap ve mayonezli yiyebilirsiniz. Servise hazır. Afiyet olsun:)
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








