Pizza

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 1 paket yaş maya yahut kuru maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos için;

  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı fesleğen

Üstüne;

  • Sucuk
  • Kaşar
  • Haşlanmış mısır

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un elenerek leğene koyulur. Ortası havuz olarak açılıp maya, yağ, tuz, şeker koyulur karıştırılır.
  2. Ilık su denetimli olarak yavaş yavaş yoğurularak katılır.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
  4. Leğenin üstü kapatılıp sıcak bir yere koyulur 30 dk mayalandırılır.
  5. Hamur mayalanırken kaşarlar rendelenir, sucuklar kesilip hazırlanır.
  6. Mayalanan hamur unlanan tezgaha alınıp 2 ye bölünür.
  7. Tezgah tekrar unlanıp hamur merdane ile fırın tepsisi boyutunda açılır.
  8. Yağlanan tepsiye hamur koyulur. Üstü çatalla delinir. Isıtılan fırında 180 derecede 5 dk pişirilir.
  9. Aynı süreçler başka yarım hamur içinde yapılır.
  10. Sos hazırlanıp hamurlara sürülür. Kenarlarına da sürülür yumuşak olması için.
  11. Önce kaşarlar serpilip sucuklar dizilir. Üstlerine mısırlar serpilir.
  12. 200 derece fanlı fırında 15 dk pişirilir.
  13. Çıkınca kesilip servis edilir. Afiyet olsun :).

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yalancı Tiramisu (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk İçin Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Limonlu Çatlak Kurabiye
Köri Soslu Lokum Tavuk Sote
Fırında Biber Dolması
Venedik Poğaça
Miniklere Bebek Krakeri
Hdabla | © 2025 |